Lt. ANNE PLESUVESCU. POVESTEA MEA.

Cel mai bun lucru despre mine este ca am CURAJ si INCREDERE.

Am terminat Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti in anul 2001 pentru ca mi-am dorit – de cand m-am nascut – sa-i vindec pe oameni. Nu stiam atunci ca sunt si alte feluri de a face acest lucru. Am fost invatata ca medicamentele si bisturiul ar fi o solutie.

In ultimii doi ani de facultate, gandindu-ma cum sa mai castig niste banuti pentru a pleca la mare, am sustinut cateva zeci de seminarii de educatie sanitara pentru elevele de liceu. Aceasta a fost prima experienta de lucru cu oamenii ca trainer. Am fost fascinata si coplesita de faptul ca mi se oferise oportunitatea de a educa mii de eleve. Am terminat aceasat experienta brusc, fara a fi inteles ca deschisesem o usa foarte importanta pentru mine si viata mea. Am fost la mare. Am cheltuit toti banii.

Cand am terminat facultatea eram confuza… nu simteam ca asta e drumul. Tot ce am stiut sa fac a fost sa ma duc in directia banilor si am petrecut 5 ani si jumatate in industria farmaceutica, unde am invatat despre bani si medicamente. Dar nu eram fericita.

Corpul meu a reactionat ingrasandu-se cu 25 kg. Era timpul sa fac ceva. Am inceput sa mananc mai putin. Slabeam putin apoi le puneam la loc. Credinta ca nu sunt facuta pentru sport era inca acolo, dar trebuia sa slabesc si vedeam din ce in ce mai clar ca o simpla dieta nu face decat sa ma determine sa scad cateva kilograme, pe care apoi sa le pun cu viteza la loc. Si cateva kilograme in plus.

Am inteles ca e cazul sa incep sa ma misc, sa fac ceva diferit. Am inceput sa merg la sala si sa tin dieta. La sala mergeam doar pe banda, nu puteam sa alerg… Incet, incet, in 3-4 luni, am ajuns sa alerg de 5 ori pe saptamana cate 10 km in fiecare zi… Am slabit 25 KG… Apoi m-am lasat din nou de sport. In timpul asta nu am stat degeaba, am facut un copil. Ceea ce mi-a adus multa bucurie si 30 de kilograme in plus care m-au ajutat (culmea!) sa ma reintorc la alergat.

In toata experienta din industria farmaceutica am inteles cat de mult imi doresc sa devin trainer. Am avut curajul sa renunt la toata siguranta oferita de un job bun si sa am incredere ca voi reusi in training – chiar daca asta insemna sa o iau de la zero. Asa a fost. Am lucrat timp de 5 ani si jumatate intr-o companie de training, unde am invatat sa fiu trainer, coach si manager.

In urma cu 3 ani am ales sa aprofundez tema coaching-ului si m-am inscris la o scoala de coaching din Londra ( Performance Consultants International – companie condusa de Sir John Whitmore – unul dintre intemeietorii conceptului de coaching acum 40 de ani). Am invatat coaching transformational.

Primele transformari le-am facut cu propria persoana si am avut curajul sa o iau – din nou – de la zero pornind propria mea firma de coaching si training. Am simtit si am avut incredre ca directia in care trebuie sa ma indrept este sa fiu alaturi de oameni in procesul lor de dezvoltare, sprijinindu-i sa isi creasca nivelul de constiinta.

In ciuda faptului ca alerg pe distante lungi din anul 2004, niciodata nu am crezut despre mine ca pot alerga un maraton. Pana in 2012, cand am reusit sa termin primul meu maraton. A urmat cel de-al doilea in 2013.

Astazi, imi continui drumul reprezentand in Romania firma de coaching de la care am invatat la Londra. Continui sa le vorbesc oamenilor despre nivele de constiinta, inteligenta emotionala si neurostiinta. Sunt alaturi de CIA, unde pot sa aplic – pe langa lucrurile pe care le-am invatat la scoala – experienta mea de alergator din anul 2004.

De abia astept sa te cunosc!
Lt. P.